3M3

3M3  je programski format galerije koji pruža uslove za realizaciju projekata mladih arhitekata iz Srbije, s akcentom na istraživačke radove, eksperimentalne prirode. Koncipiran je kao smenjujuća postavka izložbi, u trajanju od 2 do 3 nedelje u toku jedne izlagačke sezone.

 

3M3  se ujedno odnosi i na specifičan izlagački prostor- prozornu nišu Galerije Kolektiv koja gleda na Karađorđevu ulicu. Dimenzije prozora su 2.5  x 2.1 x 0.6 m a zapremina je 3m³.

Tematski fokus 3M3 programa obuhvata širok opseg pitanja i tema koje se tiču ili se mogu ticati savremene arhitekture. To znači da je koncept svake izložbe određen i ograničen samo dimenzijom i posebnim karakterom izlagačkog prostora, dok konkretan predmet istraživanja/prikazivanja zavisi od interesovanja samog autora. Ipak, autorima se predlaže da ovu izložbu shvate kao priliku za izvođenje i stvaranje, pre nego za prezentaciju ili opisivanje postojećeg projekta. Realizacija ideja je moguća u bilo kom obliku koji može da se izvede u okviru prozora - instalacija, video, multimedia, grafički materijal, skulptura, maketa, i drugo.

​​​​                                                                                

 

                                                                                                                   

 

 

Projekti realizovani u sezoni 2016/2017:

Please reload

Projekti realizovani u sezoni 2015/2016:

Please reload

Projekti realizovani u sezoni 2018/2019:

Please reload

Please reload

        Kolektiv arhitekata, Drinčićeva 20, Beograd, Srbija

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle