Radionica | Ilkin san o stolicama

(sa pobednicima konkursa za dizajn prostorne instalacije)

08 - 13. decembar 2016.

 

 

U okviru Drugog Balkanskog arhitektonskog bijenala i izložbe Basic Balkan Architecture, galerija Kolektiv pozvala je sve zainteresovane da se priključe otvorenoj radionici izrade prostorne instalacije pobedničkog rada internacionalnog konkursa Basic Balkan Architecture: „Ilka’s Dream of Chairs“, autora Christian Daschek (Austrija) i Luis Pozo (Bolivia).

 

Ilkin san o stolicama je instalacija koja se sastoji od mnoštva modularnih hoklica koje su skupa oblikuju prostornu instalaciju. Ilkine stolice su kolaž od ostataka drvenih elemenata, od kojih svaki nosi drugačiju priču o tome kako je i zašto nekada bio korišćen. Tek svi oni zajedno formiraju stabilnu stolicu sa novom svrhom korišćenja. Stolice se mogu sastavljati na licu mesta od strane posetilaca izložbe, na ovaj način gradeći strukturu koja nastaje zajedničkim trudom i čineći da se sam proces rada i stvaralaštva stavi u fokus izložbe. Proizvodnjom stolica kao građevinskih elemenata veće prostorne strukture, funkcionalnost ove instalacije može biti produžena i nakon perioda izložbe.

U Ilkinoj viziji stanovnici grada nisu samo potrošači već i akteri koji grade, uče i podučavaju, diskutuju i međusobno sarađuju kako bi zajednički rešavali probleme. Učešće je bilo besplatno, a svaki učesnik je mogao da nakon zatvaranja sa sobom ponese stolicu koju je napravio.

1/3

1/11

        Kolektiv arhitekata, Drinčićeva 20, Beograd, Srbija

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle