NOVE PRAKSE

Cilj programa je predstavljanje globalno prepoznate i establirane savremene arhitekture. Ovaj program otvara polje globalno aktuelnih arhitektosnkih praksi tematizujući različite pristupe, senzibilitete, metode i specijifčnosti arhitektonske prakse. Fokus je na proširenim poljima arhitekture integrisanim u savremene arhitektonske prakse.

ARHIVA:

vora je arhitektonski biro iz Barselone, osnovan 2000. godine. Vode ga Pere Buij (Pere Buil) i Toni Riba, arhitekte koji su diplomirali na Arhitektonskom fakultetu u Barseloni (ETSAB). Studio se bavi projektima izgradnje i urbanog dizajna, različitih veličina i tipologija. Osim projektovanja, Buij i Riba bave se radom u nastavi, kustoskim radom i aktivizmom u kulturi.

30. mart - 18. april 2018.

nove prakse | Unulaunu: Istrajnost

UNULAUNU (srpski: jedan prema jedan) je rumunski arhitektonski biro koji čine Romina Grillo, Ciprian Rasoiu, Liviu Vasiu, Matei Vlasceanu i Tudor Vlasceanu. Njihov prvi zajednički projekat bila je realizacija rumunskog nacionalnog paviljona na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2010. godine. Uspeh koji su doživeli na ovoj prestižnoj manifestaciji, kao i saradnja koju su tamo ostvarili, bili su prilika za osnivanje arhitektonskog biroa.

23. februar - 16. mart 2018.

nove prakse | Mathias Klotz: Poetika kutija

Mathias Klotz je jedan od najpoznatijih i najuticajnijih predstavnika čileanske arhitekture. Ukorenjeni na geografskim posebnostima rodnog Čilea, područja koje je zbog svoje izolovanosti i slabog arhitektonskog nasleđa omogućilo mlađoj generaciji arhitekata da razvije sopstveni jezik utemeljen na tehničkim graditeljskim premisama u okviru ekonomskog preporoda Čilea posle svrgavanja Pinočeovog režima, ali najpre nastali iz intenzivnih istraživanja potreba korisnika, njegovi projekti skladan su primer komunikacije čoveka, kulture i prirode.

9. oktobar - 30. oktobar 2015.

nove prakse | Kohki Hiranuma: Struktura misli

Kohki Hiranuma je rođen 1971. u Osaki. Kohki Hiranuma Architect & Associates osnovana je 1999., nakon pohađanja AA u Londonu. Primio je brojne nagrade, poput Međunarodne nagrade za inovativnu arhitekturu (Italija) i Nemačke nagrade za dizajn. Sarađivao je na međunarodnoj arhitektonskoj izložbi na Venecijanskom bijenalu 2014. Trenutno predaje na univerzitetu u Osaki i istovremeno vodi neprofitnu organizaciju Art & Architect Festa (NPO/AAF).

3. jun - 17. jun 2015.

Please reload

        Kolektiv arhitekata, Drinčićeva 20, Beograd, Srbija

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle