nove prakse | vora: Zajednički identiteti

30. mart - 20. april, 2018

 

vora je arhitektonski studio iz Barselone koji je osnovan i do danas vođen od strane Pere Buil i Toni Riba, koji su obojica diplomirali na ETSAB-u, 2000. godine. Oni rade na projektima gradnje i urbanizma različitih veličina i tipologija. Kombinuju svoj profesionalni rad sa nastavom, kustoskim radom i kulturnim aktivizmom. Pristup koji vora ima prema dizajnu i procesu gradnje je istovremeno apstraktan i materijalan. Zainteresovani su za redukciju i materijalnost kao odgovor na sadašnje izazove. Takođe gaje interesovanje za tragove i znake prošlosti kao ostanak pamćenja, kao i za njihov uticaj na kolektivne identitete.

Njihovim izvedeni radovi dobili su nekoliko priznanja kao što su nagrade: "Archmarathon award 2014", "City of Barcelona award 2013", "AJAC 2012", "Arquitectura + 2011", "Bonaplata 2007", i izabrani su u nekoliko izdanja "FAD awards", "ENOR", "Spanish Architecture Biennale (BEAU)", "European Biennial of Landscape Architecture", "Bigmat awards", "The Plan awards", "Arquia/Próxima".


Izlagali su na 14. i 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture, u paviljonia Katalonije i Španije. Takođe njihov rad je izlagan na “Open Space Connection 2016", "Barcelona Metropolitan Area - Métropole Lémanique” u Lozani, “Arquitectures en el Paisatge (architectures into the landscape) Catalonia 2000-2017”  i na nekoliko izdanja Evropskog bienala pejzažne arhitekture.

1/4

1/18

        Kolektiv arhitekata, Drinčićeva 20, Beograd, Srbija

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle